Waarom leefstijlcoaching in de natuur?

Coaching in de natuur

De libel in het logo van OnTrack Coaching staat voor natuur, transformatie, bewustzijn, symmetrie en balans. Dat is precies waar ik voor sta als coach.

Wat mijn werkwijze uniek maakt is dat ik uitsluitend coach in de natuur, zodat je zintuigen geprikkeld worden en je rust en ruimte creëert. In de natuur ontspan je makkelijker en door te bewegen wordt het gelukshormoon endorfine aangemaakt, een nuttig stofje, want je gaat je er stukken beter door voelen. Door aan de slag te gaan met fysieke en mentale oefeningen vergroten we je inzicht van je gedrag en patronen. Je leert deze om te buigen naar positieve gedragingen en nieuwe stimulerende patronen.

Mijn aanpak is vriendelijk en direct en ik schroom niet om je te confronteren. Ik breng structuur aan waar nodig en ga de diepte met je in om de onderliggende knelpunten aan te pakken.

Ben jij sportief? Dan is er ook de mogelijkheid om kleine stukjes hard te lopen. Door te letten op je ademhaling en door fysieke oefeningen kunnen we goed in kaart brengen hoe jij bent als mens. Mocht natuur of beweging een probleem voor je vormen dan denken we in oplossingen!

Favicon
RP_20190705_5S5A5460

Een holistische aanpak

Gezonder en vitaler worden doe je door uit te gaan van een holistische kijk op jou en je ontwikkeling. Dat klinkt een beetje zweverig, maar dat is het niet. Holistisch betekent dat er gekeken wordt naar het geheel. Het is een samenhang van meerdere aspecten die elkaar versterken. Het een staat niet los van het ander.

Voor een goede balans moeten alle onderdelen goed op elkaar afgestemd zijn. Net als bij een motorblok, als een onderdeel niet goed werkt, loopt de motor vast. Dat gebeurt ook in je lijf. De oorzaak van het probleem bevindt zich meestal een of meerdere lagen dieper dan waar het zich uit.

Samen gaan we op zoek naar het onderdeel dat er voor zorgt dat jij uit balans bent. Om weer in balans te komen houden we rekening met 5 pijlers, ook wel dimensies genoemd. Door alle dimensies te doorlopen en bij te stellen waar dat nodig is, kom je weer in balans. Gun jezelf een gezonder en vitaler leven.

Rust en balans creëren

Primair gaan we ruimte creëren in je hoofd door het toepassen van ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en het leren omgaan met piekergedachten. Hierdoor krijg je ruimte en weer lucht om de dieperliggende zaken te onderzoeken en je hoofd stil te gaan zetten. Van daaruit bouwen we verder naar een gezonde balans.

Mijn levenservaring (moeder zijn, alle ballen hooghouden, scheiding en ziekte) kan helpen om inzicht te krijgen in…, hoe je kunt omgaan met… en andere vragen. Soms zie je het gewoon even niet meer helder. Dat is niet erg, maar hoe ga je er mee om?

Ik begeleid je door te luisteren, inzicht te geven in je gedachten en gedrag, samen met jou doelen te bepalen, orde en overzicht te creëren. We wandelen in de buitenlucht en doen ademhalingsoefeningen om je te leren ontspannen en rust in je lijf te krijgen. Verder worden er ook oefeningen ingezet om jouw gedrag te spiegelen en je in te laten zien wat je doet of juist niet doet. Wat je zegt of wat je bedoelt. Welk signaal je afgeeft of niet. Door mijn resultaat- en doelgerichte werkwijze kan ik snel de samenhang in jouw verhaal ontdekken en je helpen met jouw coachvraag en bij alles wat er bij jou speelt.

RP_20190705_5S5A5938

Werken aan persoonlijke thema's

Ontdek welk pad je wilt bewandelen en krijg weer grip op je leven. We gaan met jouw persoonlijke thema’s aan de slag en ik help je om tot de kern van je probleem te komen. Je komt in balans en wordt weer jezelf. Je weet wat je behoeftes zijn en hoe je wilt zijn als mens en dat geeft rust. Je hebt je eigen pad gevonden!

OnTrack Coaching is er voor jou!

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten?
Mail/app of bel mij dan om een gratis telefonisch kennismakingsgesprek te plannen. Ik neem dan op het gewenste moment contact met je op. Wil je niet wachten...neem dan direct contact met mij op. 

Favicon

Klantreview