Voor als je de beste versie van jezelf wilt worden

Particulieren

Voel jij dat het niet helemaal gaat zoals je wilt en dat je daar last van hebt? Wil jij graag gewicht verliezen, meer bewegen, kalmte in je hoofd ervaren, weten welke zaken je voorrang wilt geven, zodat je de ballen in de lucht kan blijven houden of leren los te laten? Heb jij een baan waarbij je niet meer weet waarom je dit werk doet en er ook niet blij van wordt? Speelt er te veel en is er te veel druk?

Dan is een individueel coachtraject bij OnTrack Coaching echt iets voor jou. Ik leer je te gaan kijken naar wat je echt belangrijk vindt, zodat je kunt groeien als persoon en hardnekkige patronen kunt doorbreken. Je gaat het pad bewandelen dat je zelf kiest. Ervaar meer stilte en geniet met gevoel en overtuiging van de mooie dingen in je leven.  

RP_20190705_5S5A4677

Ondernemers

Wellicht heb je het ondernemerschap gekozen vanwege je vrijheid, het kunnen nemen van je eigen beslissingen of had je een andere motivatie.

Sta je ooit stil als ondernemer en ervaar je het geluk waarom je ondernemer bent geworden? Of merk je dat je alles zelf wilt doen en dat het lastig is om keuzes te maken? Voel je de druk van genoeg inkomsten? Is werk en privé verweven? Kun je goed afstand nemen en loslaten? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen. 

Hoe gaat het nu met je? Stel jezelf de vraag, want het is tijd voor jou als ondernemer. Een ondernemer die energie krijgt van wat hij­/zij doet en een goede balans ervaart in alle opzichten. Die weet waarom hij/zij ondernemer is geworden. Ben jij het voorbeeld van gezond en vitaal of is er ruimte voor verbetering?

Bedrijven en organisaties

Leefstijl en vitaliteit spelen een steeds belangrijkere rol bij duurzame inzetbaarheid in het bedrijfsleven. De kans op uitval van een mentaal en fysiek fitte medewerker is immers een stuk kleiner. Helaas is er op dit vlak nog veel te leren. Nummer één ziekteverzuim is namelijk nog steeds stress en burn-out en deze zorgen voor langdurige uitval op het werk. Streeft jouw bedrijf of organisatie al naar duurzame inzetbaarheid?

Waarom leefstijl- en vitaliteitscoaching?

Het doel is altijd hetzelfde namelijk het nastreven van duurzame inzetbaarheid. Disbalans manifesteert zich ook vaak op het werk ook al is het bijvoorbeeld privé gerelateerd. Dit heeft te maken met de integrale kijk op de werknemers en hun ontwikkeling. Ik bekijk de medewerker als geheel en ga op de verschillende gebieden aan de slag, waarbij ik samen met de medewerker onderzoek wat de redenen zijn waarom hij/zij niet meer goed binnen het bedrijf functioneert en uit evenwicht is. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals: privé omstandigheden, het gevoel van te veel werk hebben, valkuilen die zorgen voor belemmeringen in het werk en in de communicatie met collega’s, geen doelen hebben of niet weten waarom ze ooit blij werden van hun werk, slecht slapen en allerlei andere zaken. Dit zijn de medewerkers die zich regelmatig ziek melden of waar de kans op uitval voor langere tijd aanwezig is. Zij lopen leeg qua energie. Coaching voor bedrijven met aandacht voor de psychische dimensie, mentale dimensie, sociaal-emotionele dimensie, zingevings dimensie en de dimensie op pro-activiteit. Een totaalplaatje dus voor jouw medewerker!

Afhankelijk van de coachvraag van de medewerker of behoefte van de werkgever zijn er twee verschillende trajecten mogelijk: een individueel traject, waarbij een medewerker persoonlijk gecoacht en begeleid wordt of een groepssessie over leefstijl en vitaliteit voor een aantal medewerkers.

Individueel coachtraject

Bij een individueel traject ga ik 1 op 1 met de medewerker aan de slag. We steken in op een duurzame verandering op het gebied van leefstijl en vitaliteit. De werknemer leert op alle dimensies hoe hij/zij er voor kan zorgen dat de balans hersteld wordt. Daarbij zijn zaken als: ademhaling, voeding, beweging, slaapritme, belemmerende overtuigingen, patronen en rode draden allemaal van invloed. Ik haal met de medewerker de kern van de disbalans naar boven en leer hem/haar om te gaan met de facetten die deze disbalans veroorzaken, zodat deze geen belemmering meer vormen. Met een totaalbalans als resultaat. Daarnaast zorg ik voor structuur en overzicht, zodat de coachvraag helder blijft en we in duidelijke stappen naar een duurzaam gezonder en fitter leven werken en de kans op uitval aanzienlijk kleiner wordt.

Ben je geïnteresseerd in een individueel coachtraject voor een medewerker? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Groepssessie 'leefstijl en vitaliteit'

Tijdens een groepssessie ervaren de medewerkers wat leefstijl en vitaliteit voor je kan doen. Door interactief met de medewerkers aan de slag te gaan en in te zoomen op problemen die er spelen leg ik uit wat dit met je lijf en psyche doet. Waar loop je tegenaan op de werkvloer en hoe ga ja daar mee om? Hoe zit het met je grenzen bewaken? En het omgaan met verschillende normen en waardes. Allemaal zaken die dagelijks in een bedrijf spelen en als je er goed mee omgaat kan uiteindelijk uitval voorkomen worden.

We bespreken hoe je met kleine aanpassingen al het verschil kunt maken. Kleine beweegmomenten, letten op voeding, bewegen, slapen.

Ben je geïnteresseerd in een groepssessie voor jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat maakt mijn coaching uniek voor bedrijven?

Mijn kracht zit in een directe aanpak, waarbij ik durf te confronteren. Mijn empathisch vermogen, organisatie talent en het zorgen voor overzicht en structuur kan de werknemer helpen naar een gezondere leefstijl, een fitter en vitaler leven met minder kans op ziekteverzuim. Ik coach in de natuur, mits dit haalbaar is voor de werknemer. De buitenlucht doet de werknemer goed en zorgt voor ontspanning, hierdoor kun je sneller tot de kern komen. Het is tevens een beweegmoment, de werknemer voelt zich relaxter en krijgt energie! Alles wat nodig is om de werknemer te helpen zijn doel te bereiken.

  • Coaching in de natuur (mits dit haalbaar is voor de medewerker)
  • Ik kan goed structuur aanbrengen
  • Mijn directheid, ik durf te confronteren
  • Mijn eerlijkheid
  • Mijn passie voor voeding en beweging
  • Mijn sterke persoonlijkheid
  • Mijn lange ervaring in organisaties waarbij ik als coachend leidinggevende altijd de mens achter de werknemer heb gezien.
RP_20190705_5S5A5460

Vergoeding van 50% mogelijk via Zilveren Kruis.

De kosten voor leefstijl- en vitaliteitscoaching wordt voor een werkgever die collectief verzekerd is bij Zilveren Kruis met het Present pakket voor 50% vergoed!

Hoe gaat het in zijn werk?  

Particulieren: 
Mocht jij een werkgever hebben die collectief verzekerd is bij Zilveren Kruis met het Present pakket, dan kan jouw werkgever via Zilveren Kruis een MARK coach aanvragen (in dit geval kun je dan specifiek naar mij vragen) voor een traject op maat. Dit traject loopt dan via MARK Professionals BV en 50% van het traject wordt dan betaald door  Zilveren Kruis en 50% door jouw werkgever. 

Bedrijven: 
Ben jij als werkgever collectief verzekerd bij Zilveren Kruis met het Present pakket, dan kun je voor jouw werknemer via Zilveren Kruis een MARK coach aanvragen (in dit geval kun je dus specifiek naar mij vragen) voor een traject op maat. Dit traject loopt dan via MARK Professionals BV en het voordeel voor jou als werkgever is, dat 50% wordt vergoed door  Zilveren Kruis.  

De stappen die je daarvoor dient te nemen zijn als volgt: 
De werkgever dient zich te melden bij de werkgeversdesk van Zilveren Kruis met de mededeling dat hij voor één van zijn medewerkers een leefstijlcoach wil inzetten, en dat ook bekend is welke coach (in dit geval vragen ze specifiek naar mij) voor een traject op maat. Daarna neemt Zilveren Kruis contact op met MARK professionals BV en die zorgen dat zij contact met mij opnemen zodat het traject gestart kan worden. 

Ja, ik ben geïnteresseerd in coaching voor mijn organisatie | bedrijf!