MARK Vitaliteitsmodel

Integraal Vitaliteitsmodel
Bron: MARK academy voor levenskunst

Uitleg MARK Vitaliteitsmodel en de 5 dimensies

Om tot de kern van jouw hulpvraag te komen en om je doelen helder te krijgen kijken we naar jou in het geheel. Dit geheel bestaat uit 5 onderdelen en die noemen we de 5 dimensies: hoofd, hart, geest, lichaam en eigen regie. Deze dimensies horen allemaal bij jou en ze staan allemaal met elkaar in verbinding.

Het is als een motorblok die normaal soepel loopt. Soms kan het zijn dat er een onderdeel niet meer goed werkt en dat de motor (bijna) uitvalt. Ik ga met jou op zoek naar welk onderdeel ervoor zorgt dat je niet meer in balans bent of zelfs lichamelijke klachten hebt.

Door dieper in te gaan op elke dimensie ontdekken we gedachten, valkuilen, patronen en gedragingen die je in de weg kunnen zitten. Door bewustwording, herkenning en vooral ook erkenning van de aspecten binnen de dimensies kan ik je helpen in balans te komen en je eigen pad te volgen. Je krijgt weer regie over je leven en gaat daar je geluk in vinden. De integrale aanpak met de 5 dimensies zorgen voor een duurzame verandering op het gebied van leefstijl en vitaliteit.

 

 

Hoofd (IQ)

Wat speelt er allemaal in je hoofd? Welke eindeloze stroom van gedachten heb je? Welke belemmerende overtuigingen heb je over jezelf, de ander of de wereld?

Hart (EQ)

Dit gebied zegt iets over het bewust zijn en het effectief kunnen omgaan met je gevoelens van binnen en je emoties die je laat zien. Luister je naar je gevoelens? Hoe is de verbinding en communicatie met andere mensen?

Favicon

Eigen regie

Kan en wil je zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven? Heb je daadkracht en motivatie om actie te ondernemen. Kun je prioriteiten stellen? 

Favicon

Geest (SQ)

Weet je wat je belangrijk vindt in je leven en welke kernwaarden er bij je horen. Waar sta je voor? Wat wil je op termijn met je leven of werk of andere gebieden?

Lichaam (FQ)

Neem je de juiste voeding en in de juiste hoeveelheden? Drink je genoeg? En hoe is het op het gebied van beweging, slaap en echte ontspanning? Gebruik je medicijnen?