Word fit met leefstijl- en vitaliteitscoaching

Wat is leefstijl- en vitaliteitscoaching?

Leefstijl betekent letterlijk…manier van leven! Vitaliteit betekent levenskracht, een overvloed aan energie. Leefstijlcoaching is dus coaching naar een gezonde manier van leven met energie. De coaching haakt diep in op de gebieden van voeding, bewegen, ontspanning, balans tussen werk en privé, slaappatronen, gevoelens, gedragingen, overtuigingen en gedachten.

Een gezonde leefstijl zorgt er voor dat je beter in je vel zit, zowel letterlijk als figuurlijk en speelt een belangrijke rol in de preventie van ziektes, burn-out en overgewicht. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat je met leefstijlcoaching deze ziektes en stress gerelateerde problemen op een gezonde manier kan terugdringen. Niet iedereen heeft de motivatie of doorzettingsvermogen om zijn leefstijl aan te passen, of weet gewoon niet hoe dat op een verantwoorde wijze moet. Ik kan je hierbij adviseren, motiveren, inspireren en begeleiden naar een duurzame veranderwens.

Favicon

Heb jij een gezonde leefstijl?

Je ziet en hoort het overal om je heen, iedereen is tegenwoordig druk, druk en nog eens druk. Op het werk wil je goed presteren, je wilt de beste ouder voor je kind zijn, op social media wil je je ook van je beste kant laten zien en tja je moet sporten want dat is goed voor je, maar waar haal je de tijd vandaan? Om nog maar niet te spreken over alle gezondheidshypes die je overal op internet en social media ziet en waar je ook iets mee 'moet'. Grote kans dat je vroeg of laat uit balans raakt.

Hoe belangrijk is voeding?

Heb jij de wens om op een gezonde, verantwoorde manier gewicht verliezen, dus afvallen zonder het zoveelste dieet? Dan is het OnTrack Coachtraject - GEWICHTSVERLIES iets voor jou. Een gezond voedingspatroon heeft een krachtig langetermijneffect. Ik leer je over oer-voeding, producten die gezond zijn, over de suiker- en vetverbranding, beweging, pakjes en zakjes en zoveel meer. Je kunt na dit traject betere keuzes maken en deze ook daadwerkelijk in nieuw gedrag omzetten. In het begin gaat het namelijk om bewustwording, het verkrijgen van inzicht in de patronen en om de totaalbalans. Eigen regie is in dit traject cruciaal. Ik leer je namelijk liever 'zelf vissen, dan dat ik je vis geef'.

2020 01 foto ontbijt
RP_20190705_5S5A4903

Ben jij mentaal in balans?

Je voelt je onrustig, bent druk in je hoofd, je weet niet meer welke kant je op wilt en bent het overzicht kwijt. Je slaapt slecht, je gewicht verandert en in plaats van weer structuur in je leefstijl aan te brengen verlamt het je en komt er niets meer uit je handen. Allemaal tekenen van onbalans. Je bent de regie kwijt! Je bent niet de enige, maar liefst 5 miljoen mensen komen in aanmerking voor leefstijlcoaching. 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als leefstijl- en vitaliteitscoach ga ik met je in gesprek en kijken we naar jou als geheel. Welke onderdelen in jouw manier van leven kunnen worden bijgeschaafd, met totaalbalans als resultaat. Aan de hand van het vitaliteitsmodel van de MARK Academy met de 5 dimensies, maken we een stappenplan, zodat jij je doel kunt gaan bereiken. In het traject maak ik gebruik van fysieke oefeningen en ontspanningstechnieken, zodat je gedragspatronen, gevoelens en de signalen die je lichaam je geven, leert herkennen en begrijpen om ze vervolgens om te kunnen buigen naar nieuw effectief gedrag. Naast mijn expertise op leefstijl en vitaliteit, ben ik opgeleid als burn-out specialist! Stress en burn-out kunnen namelijk lange tijd je leven bepalen, maar met goede begeleiding kun je daar verandering in aanbrengen. Als coach ben ik je spiegel en confronteer ik je. Ik ben je steun en toeverlaat en jouw stok achter de deur, maar je gaat het vooral zelf doen. Houd er rekening mee dat de verandering niet van het één op het andere moment plaatsvindt. Het is een proces dat motivatie en doorzettingsvermogen vereist. Ik ben er voor jou om je daarbij te begeleiden! 

RP_20190705_5S5A5070

Wat levert het jou op?

Wat wordt er van jou verwacht?

Als je het individuele coachtraject aangaat verwacht ik je volledige inzet. Waarbij openheid en eerlijkheid belangrijk zijn, ook naar jezelf. Dit traject geeft je alle tools om een transformatie te maken naar je doelen en geeft je rust en ruimte, maar je zal het zelf moeten doen. Ik zal je af en toe confronteren en een liefdevolle schop onder je kont geven. 

Je gaat de theorie in praktijk brengen en begrijpt dat je bij verandering ook uit je comfortzone zal moeten stappen. Bedenk dat jouw inzet en het echt willen veranderen je helpen om stappen in de goede richting te gaan zetten!

Favicon

Ga aan de slag en voel je fitter!

Om te bepalen wat jouw hulpvraag is en deze scherp te krijgen, bespreken we tijdens de coachsessies gebeurtenissen, gedachten, zorgen, frustraties en andere zaken die je bezighouden, zodat we erachter komen waar de disbalans vandaan komt. Dit kan een stuk dieper liggen dan je in eerste instantie zou denken en de oorzaak kan op een ander vlak liggen dan je verwacht. Door je hulpvraag in kaart te brengen, zoeken we uit welke doelen jij jezelf wilt stellen. We ontdekken welke leefstijlverandering bij jou past en waar je je prettig bij voelt. Ik help je hierbij door je te informeren en te begeleiden naar jouw ontdekkingen, zodat je je eigen keuzes kunt maken.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? mail/app of bel mij dan voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek of neem direct contact met me op.